Kleinschalig & authentiek reizen

Specialist sinds 2002

Verantwoord reizen

Speurvakantie

Speurvakantie in Frankrijk

 • Ervaren speurinstructeur mee op reis
 • Bijzonder wijngebied, met unieke wijnen
 • Kamers met eigen sanitair
 • Speuren in zeer divers berggebied
8 dagen vanaf € 915,- per persoon
Boeking
42425541 2064633556903970 2258658760492843008 n e1717530163250

Welkom op onze nieuwe website!

Data & prijzen

Data & prijzen 2024

Deze reis is een 8-daagse reis naar de Bugey/Ain (01)
We reizen met eigen vervoer naar de accommodatie en daar vandaan vertrekken we iedere dag voor een andere speurlocatie. We zijn met een klein reisgezelschap tijdens deze speurreis.

1-persoonskamer met eigen badkamer:                       €   1150,00

2-persoonskamer met eigen badkamer:                       €   1615,00

1-pers Camperen tent/caravan/camper:                       €      915.00

2-pers Camperen tent/caravan/camper:                       €    1320.00

 

Lesgeld:

Het tarief voor de speurlessen is berekend per persoon.

Dit is voor 1 speurhond inbegrepen.
Heb je een 2e speurhond, dan wordt er €415,00 extra gerekend.

 

 

Vertrekdatum Duur Beschikbaarheid Prijs p.p.  
21-09-2024
8 dagen
8 dagen Bijna vol vanaf € 915,- Boek nu
Inclusief
 • 7 overnachtingen
 • 5 dagdelen speurles
 • Cavatochten langs 3 wijboeren in der streek
 • Alle maaltijden inbegrepen
 • Snacks voor de hond
 • Vrije dag
Exclusief
 • Reis van- en naar de accomodatie
 • Alle overige consumpties tijdens het verblijf
 • Toeristenbelasting
 • Boeking- en annuleringskosten incl. STO garant €30,-

Tijdens de speurlessen zal er koffie en thee zijn. We nemen ook water mee voor de honden.

Inschrijven kan alleen 1 hond per persoon die mee is. Bijv. Kom je met 2 personen, dan kan je max, 2 honden laten speuren.

Tijdens de Cava tocht zal de wijnproeverij gratis zijn. De wijnflessen die je afneemt dien je contant ( soms is pinnen mogelijk) af te rekenen bij de wijnboer.

Je kunt ook nachten bijboeken. Geef bij je boeking aan of je nachten eerder of later wilt komen of vertrekken. Wij regelen dan de reservering voor je!

Wil je mee, maar je hebt geen hond? Dat kan! Natuurlijk moet je honden wel leuk vinden, je bent welkom om te boeken!

In het kort

In het kort

Op deze hondvriendelijke en idyllische plek gaan we 5 dagen speuren met 7 overnachtingen.

Bugey

De accommodatie ligt op 600 meter hoogte. Gaan we in hoger gelegen gebieden speuren, dan is het wel eens voorgekomen dat we in april/mei toch in de sneeuw terecht kwamen. Maar in dezelfde week hebben we ook dagen van 28 graden Celsius gehad. Houd met je kledingkeuze hier rekening mee!
Check ook je reisverzekering of je gedekt bent voor bergwandelen, zodat je gedekt bent voor eventuele kosten. De consumentenbond heeft een internetpagina hier over. Op onze Facebookpagina hebben we mooie foto’s van eerdere Bugey reizen voor als je een indruk wilt hebben van dit arrangement.

Bourgoundisch genieten

Na het speuren is er genoeg tijd om te ontspannen en in de buurt kan je hond ook nog even lekker zwemmen mocht tie een echte zwemfanaat zijn. Onze gastheer Gregory en gastvrouw Noura zullen er alles aan doen om ons het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken! Ze bereiden samen de lekkerste maaltijden. We genieten ontbijt, lunch ( meeneem) en diner bij hen aan de grote tafel in de eetkamer of aan de tafels onder de gigantische walnotenboom.

 • Wat is de Bugey?

  De Bugey is een gebied in departement de Ain (01). Het zijn de zogenoemde ‘voor alpen’ of ook wel Rhône-alps genoemd. Het middelgebergte ligt tussen de rivier de Rhône en de Alpen in. Je zult diverse keren de Mont Blanc als uitzicht hebben tijdens de wandelingen. In het voorjaar kan het ’s nachts rustig nog vriezen.

 • Wijnen? Wat moet ik mezelf erbij voorstellen?

  Als enthousiaste wijnliefhebber en kenner van de streek nodig ik je graag uit om samen met ons de wijnboeren in de omgeving te ontdekken. Aan het einde van de middag zullen we telkens een andere wijnboer bezoeken. Laat je verrassen door de schitterende en unieke wijnen die deze streek te bieden heeft. Het merendeel van deze wijnen is exclusief verkrijgbaar bij de wijnboeren zelf of in lokale restaurants. Ben je bezig met SDEN-opleidingen? Voel je vrij om je proefformulieren mee te nemen en je smaakpapillen te testen.

  Heb je helemaal niks met wijn? Geen probleem. Je kunt gezellig mee of je neemt lekker wat vrije tijd voor jezelf!

 • Waar moet ik nog meer aan denken bij deze reis?

  De accommodatie Goute La Vie ligt op 600 meter hoogte. Gaan we hoger gelegen wandelen, dan is het wel eens voorgekomen dat we in april/mei toch in de sneeuw terecht kwamen. Maar in dezelfde week hebben we ook dagen van 28 graden Celsius gehad. Hou met je kledingkeuze hier rekening mee!

 • Vanaf welke leeftijd mag mijn hond mee op wandelreizen?

  Je hond moet minimaal 18 maanden oud zijn als je mee wilt met Dogtravel. Ook als je voor jezelf een wandelreis gaat plannen, zorg voor een goede voorbereiding. Start niet te jong al met hele lange wandelingen. Dit is een te zware belasting voor de gewrichten die nog in de groei zijn. Heb je een klein ras, kan je al eerder starten met opbouwen, maar heb je een groot ras dan is het zelfs pas vanaf 18 maanden raadzaam. Bij twijfel, neem contact op met je dierenarts of met ons voordat je daadwerkelijk boekt!

 • Hoe bereid ik mijn hond voor op langere wandelingen?

  Je zult samen moeten gaan oefenen met steeds langere wandelingen. Voeg aan de dagelijkse lange wandeling steeds iedere week 10 minuten toe! Jouw hond zal zich aanpassen en samen bouw je een betere conditie op!

 • Welke wandelingen vindt mijn hond leuk?

  Honden lopen het liefste op zachte ondergrond. Er moet voldoende schaduw zijn en natuurlijk is het helemaal fantastisch als er ook onderweg gedronken kan worden uit een beekje of dat er lekker gezwommen kan worden!
  Let bij de wandelingen op dat je routes plant die niet langs afgronden op smalle paadjes of via een ferrata gaan. Je hond zou ervan af kunnen vallen.

 • Wat geef ik mijn hond te eten?

  Je kunt hetzelfde voer als thuis geven aan je hond. Droogvoer is wel het meest praktisch tijdens trektochten. Je kunt van tevoren makkelijker porties maken.
  Geef hem tijdens de pauzes lekker een snackje (van Renske Natuurlijke voeding bijvoorbeeld!) en vers water!

 • Welke uitrusting is het meest belangrijk?

  Dat zijn eigenlijk zijn voer, waterbak en water! Daarnaast is natuurlijk zijn harnas, halsband en riem een must. Vergeet niet de EHBO-tas voor honden en eventueel zijn lieveling speeltje! Een lekker mat om op te liggen en je hond is je dankbaar!

 • Welke riem is geschikt tijdens een wandelreis?

  Wij adviseren een goed passend hondentuig en een klassieke riem (geen flexlijn!) en een halsband. Dit maakt het makkelijker om je hond in een korte tijd goed te begeleiden in het geval van een ontmoeting met een andere hond, kuddedieren, wild of obstakels.

 • Hoeveel drinkwater heeft mijn hond nodig?

  Heel eenvoudig, zodra jij dorst heb, heeft je hond dat ook. Bied hem altijd drinkwater aan als jij ook even een drinkpauze neemt. Het kan best dat je hond weigert, geen probleem. Hij gaat echt wel drinken als hij dorst heeft. Hij heeft echter wel de mogelijkheden nodig om uiteindelijk voldoende te kunnen drinken!

Dag-tot-dagprogramma

Dag tot dagprogramma

De reis begint op zaterdag aan het einde van de middag, tussen 16.00 en 18.00 uur. Op deze dag starten we om 19.00 uur met een aperitief en een warm welkom in de accommodatie. Dit geeft je de gelegenheid om samen met je hond rustig te wennen en eventueel even een wandeling rondom de camping te maken. Op zondagochtend, na het ontbijt, beginnen we met onze eerste speurlessen vanaf de accommodatie. Ook op maandag en dinsdag staan speurlessen op het programma, terwijl woensdag is gereserveerd als rustdag. Na de rustdag kunnen we op donderdag en vrijdag genieten van nog twee prachtige speurlocaties! Op zaterdagochtend sluiten we de week af met een gezamenlijk ontbijt, waarbij je desgewenst een lunch kunt bestellen bij Gregory voor onderweg. We nemen afscheid na deze schitterende week!

 • Wine & Mantrail

  Als fervend wijnliefhebber en kenner van de streek, wil ik jullie ook uitnodigen mee te gaan naar de wijnboeren in de streek. We zullen einde van de middag telkens naar een andere wijnboer gaan. Laat jezelf verrassen door de prachtige unieke wijnen uit deze streek. De meeste wijnen worden alleen bij deze wijnboeren of in de plaatselijke restaurants
  verkocht.

  TIP: Hou je helemaal niet van wijn? Geen probleem je bent van harte welkom. Je kunt gezellig mee naar de wijnboeren, of je neemt wat extra vrije tijd voor jezelf en je hond.

Accommodaties

De sfeer is ontzettend relaxt en de eigenaren zijn rustige mensen die de boel netjes houden en je als gast goed verzorgen! Hun eigen jonge herdershond is een sociaal lief dier. Ze hebben een mooie ruime kippenren en een prachtige moestuin. Verse eitjes en verse groenten uit eigen tuin horen bij de heerlijk bereide maaltijden.

De kamers en camping

Er zijn vier tweepersoonskamers beschikbaar (eventueel te boeken als éénpersoonskamer), elk met een eigen badkamer. Daarnaast is er ook een kamer in de schuur, die ook te boeken is als één- of tweepersoonskamer. Gasten op de camping maken gebruik van de douche/toilet van de camping. Op de camping zijn vier ruime kampeerplaatsen met een prachtig uitzicht over de vallei. Dogtravel zelf staat met de camper op het kampeerterrein. Zelfs
als je op de camping verblijft zijn de maaltijden, maar ook elektriciteit inbegrepen.

cvuvtbckhfxkxhy1o427 e1710948349307
Speuren

Speuren

Speurvakantie met Dogtravel is altijd met een kleine groep.

De aantal speurhonden die deel kunnen nemen, zijn in totaal 6 speurplaatsen. Je werkt 2 trails uit met je hond per dag. Je kunt ook met 2 honden 1 speurplaats nemen. Dan speur je per hond per dag 1 trail.

Je kunt 1 speurplaats ( is 2 trails per dag) per persoon boeken. Er zit ook 1 speurplaats per geboekte een- of tweepersoonskamer in de prijs inbegrepen. Wil je een 2e hond ook 1 speurplaats geven, heb je een meerprijs van lesgeld voor de 2e speurhond.

Het niveau van speuren kan van beginner tot ver gevorderd zijn. We bespreken leerdoelen waar jij deze vakantie aan wilt werken. Ieder zal een op zijn/haar niveau trail krijgen. Je gaat deze vakantie ook als sporenloper voor elkaar werken of je loopt mee als observant. Zo leer je met en door elkaar, van de trails die we mijn zijn allen doen.

Voorbereiding

Speuren kun je samen goed opbouwen. De speurvakanties zijn zo ingedeeld dat je twee trails op een dag doet op je eigen niveau.
Opbouwen met speuren is wel fijn voor de hondenneus.

33237588 1883743078326353 2463614754476785664 n
42425541 2064633556903970 2258658760492843008 n e1717530163250
Speurweek Bugey in Frankrijk
 • Ervaren speurinstructeur mee op reis
 • Bijzonder wijngebied met unieke wijnen
 • Kamers met eigen sanitair
 • Speuren in zeer divers berggebied
8 dagen vanaf € 915,- per persoon
Boek nu
 • Aangesloten bij:
 • partner logo2
 • partner logo

Waarom anderen Dogtravel fantastisch vinden

In één woord super!

Wat genieten we elke keer weer van onze speurvakanties met Dogtravel. In oktober j.l. waren we in de Hoog-Vogezen. Prachtige speurlocaties met mooie vergezichten, dus genieten voor hond en baas.
[lees verder]

 • Gerard, Nina Jose en Joes
 • Okteber 2023
 • Frankrijk
 • Speurweek
Wij hebben het erg naar ons zin gehad!

Naast dat Nathascha weet hoe je vakantie moet vieren is ze top om honden te laten speuren.
Ze weet de theorie te koppelen aan de praktijk op een natuurlijke en ontspannen manier. Ze sluit aan bij het niveau van hond en handler en maakt het beter. [lees verder]

Afbeelding van WhatsApp op 2023 06 06 om 15.50.36
 • Bart & Marry
 • Juni 2024
 • Frankrijk
 • Speurweek
Ik verheug me al op mijn volgende reis bij Dogtravel!

Voor de 2e keer mee naar de Eifel, wandelen met mijn lieve schat Nikita, een Labrador. Een prachtige omgeving.
De accommodatie is schoon, gezellig ingericht en de eigenaresse kookt geweldig. Een ontspannen sfeer en goed overleg met de groep. Nathascha legt goed uit wat we gaan doen, waar we gaan wandelen. [lees verder]

client img
 • Birgitta en Nikita
 • Maart 2024
 • Duitsland
 • Wandelvakantie
Veel geleerd, ook over mijn hond Suus!

Met de natte weersvoorspellingen zag ik het wat somber in. Zelf kan ik me erop instellen en kleden, maar mijn hond Suus is er absoluut geen fan van en haakt dan regelmatig af. Nou, niet tijdens dit speurweekend dus! (En niet omdat het droog bleef).
Op dag 1 verraste ze mij al met een prachtig kort, maar complexer spoor dan we ooit gelopen hadden. [lees verder]

 • Veronique en Suus
 • November 2023
 • Duitsland
 • Speurweekend
Dit een feestje is voor hond en baas

Dit jaar gaat onze Blitz voor het eerst mee op vakantie met Dogtravel. De andere drie honden zijn al eerder mee geweest, zij weten inmiddels dat dit een feestje is voor hond en baas. Met een gezellige club mensen vier dagen aan de wandel waarbij het plezier van de honden met elkaar een bijzondere ervaring is. [lees verder]

 • Karin & John
 • April 2016
 • Nederland
 • Wandelvakantie
Wij hebben een fantastisch verblijf gehad in de Vogezen!

Wij hebben een fantastisch verblijf gehad in de Vogezen . Prima georganiseerd door Nicolette samen met Natascha van Dog travel.
De B&B was geweldig het ontbrak ons werkelijk aan niets. Gastvrij, mooie kamers en overheerlijke maaltijden .
[lees verder]

 • Wil en Marianne
 • Mei 2023
 • Nederland
 • Bernerweek
Een ervaren trainster die ziet wat jouw hond nodig heeft!

Waarom wij nu 6 keer meegegaan zijn met Nathascha waarvan 3 keer naar de Vogezen? Een ervaren trainster die ziet wat jouw hond nodig heeft om de neus te gebruiken, te ontspannen, te concentreren, te leren. Medecursisten die jouw passie delen. [lees verder]

 • Alies en Marco
 • Februari 2024
 • Frankrijk
 • Speurweek
Speuren met je hond is een bezigheid die nooit verveelt.

Speuren met je hond is een bezigheid die nooit verveelt. Zeker als je dat in een mooie omgeving doet, zoals die in de Vogezen onder begeleiding van een onvermoeibare Natascha en met enthousiaste medespeurders (honden en hun baasjes). [lees verder]

Nico Donjah
 • Nico met Donjah
 • April 2024
 • Frankrijk
 • Speurweek
review bg
20211026 120215 scaled e1711470259382

Enthousiast geworden over reizen met je hond?

Neem vrijblijvend contact met ons op over je reis naar keuze!

20211027 123751 scaled e1711470493768