Kleinschalig & authentiek reizen

Specialist sinds 2002

Verantwoord reizen

Speurvakanties

footer bg

Welkom op onze nieuwe website!

Speurvakanties

Ben jezelf minder fysiek waardoor de lange bergwandelingen niet lukken? Dan zijn de speurweken wel heel erg leuk om te doen. De afstanden die we lopen zijn korter en je leert deze week gelijk iets nieuws over de neus van jouw hond!

Download ons GRATIS E-book: De Ultieme reisgids vol tips & tricks

  • De beste voorbereiding op je reis
  • Niet alleen voor jou, maar ook voor je hond!
  • De beste tips samengevat
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
1711033662 e1711034163210

Waarom vinden honden speuren leuk?

Speuren is een activiteit die voor honden natuurlijk en inherent bevredigend is, en er zijn verschillende redenen waarom het zo leuk voor ze kan zijn:

Natuurlijk instinct: Honden zijn van nature jagers en hebben een sterk ontwikkeld reukvermogen. Speuren bootst het natuurlijke gedrag na van het volgen van geuren en het opsporen van prooi, wat aansluit bij de natuurlijke instincten van honden.

Uitdaging: Speuren biedt honden een mentale uitdaging. Ze moeten hun neus gebruiken om verschillende geuren te volgen en doelen te vinden, wat hun denkvermogen stimuleert en hen actief bezighoudt.

Beloningsgericht: Speuren is beloningsgericht. Honden genieten van het vinden van de bron van de geur omdat het hen een gevoel van voldoening geeft. Bovendien worden ze vaak beloond met lof, traktaties of speeltijd, wat het plezier van de activiteit versterkt.

 

Samenwerking: Speuren kan ook een vorm van samenwerking tussen honden en hun eigenaren zijn. Honden vinden het vaak leuk om samen te werken met hun baasjes en zijn gemotiveerd om hen te helpen bij het vinden van het doelwit.

Ontspanning: Het speuren zelf kan voor honden ontspannend zijn. Het stelt hen in staat om zich te concentreren op het volgen van geuren, wat hen kan helpen om afleidingen te vergeten en zich te ontspannen.

Fysieke activiteit: Hoewel speuren voornamelijk een mentale activiteit is, omvat het ook fysieke elementen zoals lopen, snuffelen en bewegen, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid en welzijn van de hond.

Kortom, speuren biedt honden een combinatie van fysieke en mentale stimulatie die aansluit bij hun natuurlijke behoeften en instincten, waardoor het een activiteit is die veel honden leuk vinden en die hun welzijn kan bevorderen.

Nathascha is sinds 2011 Speur- en zoekhondentrainer. Ze kan je alle facetten van het speuren laten ervaren tijdens deze speurvakanties.

20211026 120215 scaled e1711470259382

Enthousiast geworden over reizen met je hond?

Neem vrijblijvend contact met ons op over je reis naar keuze!

20211027 123751 scaled e1711470493768