Kleinschalig & authentiek reizen

Specialist sinds 2002

Verantwoord reizen

Wandelweek Aveyron

Pelgrimstocht

 • Ervaren wandelgids mee op reis
 • Bijzondere Natuur
 • Wandelen in de voetsporen van de Pelgrims
 • Wandelingen van maximaal 15km per dag
8 dagen vanaf € 787,- per persoon
Boek nu
Afbeelding van WhatsApp op 2024 03 03 om 11.31.11 2a390d77 e1712767708122

Welkom op onze nieuwe website!

Data & Prijzen

Data & Prijzen

Deze reis is een 8-daagse reis naar de spectaculaire Aveyron.
We reizen met eigen vervoer naar de accommodatie en daar vandaan vertrekken we iedere dag voor een andere wandeling. We zijn met een klein reisgezelschap tijdens deze wandelreis.

Prijzen op basis van 2 personen pp. per accommodatie:

Pelgrimstocht TRY OUT Normaal:
Campingplaats € 787,00 € 937,50
Tipi/Tent huur € 807,00 € 957,50
Berkenkamer € 807,00
(meerprijs 1 pers €300,00)
€ 957,50
TinyHouse € 912,50 €1062,50

 

Vertrekdatum Duur Beschikbaarheid Prijs p.p.  
15-09-2024
8 dagen
8 dagen Beschikbaar vanaf € 787,- Boek nu
05-04-2025
8 dagen
8 dagen Beschikbaar vanaf € 787,- Boek nu
Inclusief
 • 7 overnachtingen
 • 5 gegidste wandelingen
 • 1 Overnachting in de Pelgrimsgite
 • Alle maaltijden inbegrepen
 • Snacks voor de hond
 • Bagagevervoer en haal/brengservice
Exclusief
 • Reis van en naar de accomodatie
 • Alle overige consumpties tijdens het verblijf
 • Boeking- en annuleringskosten incl STO garant €30,-

Tijdens de wandelingen zal er koffie en thee zijn. We nemen ook water mee voor de honden.

Wil je mee? Maar je hebt geen hond? Dat kan! Natuurlijk moet je honden wel leuk vinden, je bent welkom om te boeken!

In het kort

In het kort

Op deze hond vriendelijke en idyllische plek gaan we 8 dagen wandelen en 7 overnachtingen.

Aveyron

De locatie ligt in een klein boerengehucht midden tussen de steile bergen en afgronden. Langs de accomodatie loopt ook de eeuwenoude pelgrimsroute en deze zullen we in delen ook gaan bewandelen.

De Noord Aveyron in departement 12, is nog niet overspoeld door toerisme. Het is er rustig, vriendelijke mensen en nog heel veel oude ambacht. Het gebied is van heel ruig en steil, naar glooiend en liefelijk op de hoogvlaktes.

 

Organic!

De maaltijden zijn allemaal Organic en lokaal verkregen! Wat past binnen onze duurzame gedachte. We zullen rijkelijk van deze voedzame maaltijden kunnen genieten en daarna samen met onze hond boven op de bergkam naar de duizenden sterren in de donkere nacht kunnen uitrusten voor de volgende wandeling!

Afbeelding van WhatsApp op 2024 03 04 om 12.31.59 a5ddddfe
 • Transfer voor bagage

  Pony Jo zal ons gaan ondersteunen op de tweedaagse wandeling. Hij is een stoere bergpony en gewend aan wandelen met bepakking. Hij mag met zijn speciale werktuig onze slaapzakken dragen en wat eten voor de avond bij de pelgrimsgite.

  Marjolein en Melissa, de gastvrouwen van La Foret du Dragon, gaan we naast de tocht naar La Chappelle de Manhaval als gids, ook tegenkomen als transfer voor bagage en personen. Niet alle wandelingen zullen we in een lus gaan lopen en daarom is er ook vervoer terug naar de locatie geregeld.

 • Ik heb geen hond, mag ik wel mee?

  Ja, je mag mee!
  Uiteraard moet je honden wel leuk vinden. Want er zijn deelnemers bij die een hond hebben.

 • Waar moet ik nog meer aan denken bij deze reis?

  We wandelen in maanden dat het ook warm zou kunnen worden. Hou er rekening mee dat je hond hier misschien wat minder mee kan. We gaan natuurlijk zorgen dat ze goed kunnen afkoelen tijdens het wandelen. We passen ons dagprogramma aan naar de hond!

  Check ook je reisverzekering en annuleringsverzekering voor je op reis gaat. De consumentenbond heeft een internetpagina over.

 • Vanaf welke leeftijd mag mijn hond mee op wandelreizen?

  Je hond moet minimaal 18 maanden oud zijn als je mee wilt met Dogtravel. Ook als je voor jezelf een wandelreis gaat plannen, zorg voor een goede voorbereiding. Start niet te jong al met hele lange wandelingen. Dit is een te zware belasting voor de gewrichten die nog in de groei zijn. Heb je een klein ras, kan je al eerder starten met opbouwen, maar heb je een groot ras dan is het zelfs pas vanaf 18 maanden raadzaam. Bij twijfel, neem contact op met je dierenarts of met ons voordat je daadwerkelijk boekt!

 • Hoe bereid ik mijn hond voor op langere wandelingen?

  Je zult samen moeten gaan oefenen met steeds langere wandelingen. Voeg aan de dagelijkse lange wandeling steeds iedere week 10 minuten toe! Jouw hond zal zich aanpassen en samen bouw je een betere conditie op!

 • Welke wandelingen vindt mijn hond leuk?

  Honden lopen het liefste op zachte ondergrond. Er moet voldoende schaduw zijn en natuurlijk is het helemaal fantastisch als er ook onderweg gedronken kan worden uit een beekje of dat er lekker gezwommen kan worden!
  Let bij de wandelingen op dat je routes plant die niet lans smalle paadjes of via een ferrata gaan. Je hond zou ervan af kunnen vallen.

 • Wat geef ik mijn hond te eten?

  Je kunt hetzelfde voer als thuis geven aan je hond. Droogvoer is wel het meest praktisch tijdens trektochten. Je kunt van tevoren makkelijker porties maken.
  Geef hem tijdens de pauzes lekker een snackje (van Renske Natuurlijke voeding bijvoorbeeld!) en vers water!

 • Welke uitrusting is het meest belangrijk?

  Dat zijn eigenlijk zijn voer, waterbak en water! Daarnaast is natuurlijk zijn harnas, halsband en riem een must. Vergeet niet de EHBO-tas voor honden en eventueel zijn lieveling speeltje! Een lekker mat om op te liggen en je hond is je dankbaar!
  Welke riem is geschikt tijdens een wandelreis?
  Wij adviseren een goed passend hondentuig en een klassieke riem (geen flexlijn!) en een halsband. Dit maakt het makkelijker om je hond in een korte tijd goed te begeleiden in het geval van een ontmoeting met een andere hond, kuddedieren, wild of obstakels.

 • Hoeveel drinkwater heeft mijn hond nodig?

  Heel eenvoudig, zodra jij dorst heb, heeft je hond dat ook. Bied hem altijd drinkwater aan als jij ook even een drinkpauze neemt. Het kan best dat je hond weigert, geen probleem. Hij gaat echt wel drinken als hij dorst heeft. Hij heeft echter wel de mogelijkheden nodig om uiteindelijk voldoende te kunnen drinken!

Dag-tot-dagprogramma

Dag tot dagprogramma

Onze reisdag en aankomstdag is de zaterdag. We zullen onszelf eerst installeren en de honden laten wennen aan de nieuwe omgeving.

Samen gaan we daarna heerlijk genieten van onze bereide organic maaltijd die we gezellig samen nuttigen. We maken kennis met elkaar en wisselen verhalen en ervaringen uit.

 • Dag 2 Zondag

  De tweede dag maken we kennis met het terrein, de dieren die er leven en zullen we na het ontbijt vertrekken naar een klein dorp verderop om daar een mooie wandeling te maken met de honden.

  20220819 151126 scaled e1712761233582
  20220819 145904 scaled e1712761328153
  20220821 121346 scaled e1712761436194

  TIP: Zorg altijd dat je optijd een rustpauze inlast tijdens de wandelingen. Je houdt het dan samen met je hond langer vol!

 • Dag 3 Maandag

  Vandaag vertrekt Marjolaine met pony Jo al vroeg. Ze loopt alvast onze route vooruit. Pony Jo zal onze slaapzakken meenemen en het eten voor die avond.

  De wandeling zal de Pelgrimsroute volgen naar Manhaval. We wandelen naar de gite waar we ook overnachten. Daar zullen we lunchen en daarvandaan zal er nog een lus gelopen worden om uiteindelijk weer terug te keren bij de overnachtingsplaats.

  Je kunt ervoor kiezen om na de lunch achter te blijven. Zodat je een kortere route loopt deze dag.

  Afbeelding van WhatsApp op 2024 03 03 om 11.31.11 2a390d77 e1712767708122
  430782378 905961478200778 6011280741881508580 n
  350255985 500541459249682 8804391855775627542 n

  TIP: Wil je graag mee zonder hond, maar je bent wel gek op honden? Kom gezellig mee op wandeling!

 • Dag 4 Dinsdag

  Vandaag worden we wakker in de gite. We zullen hier gezamenlijk een ontbijt nuttigen en de lunch weer meenemen in de dagrugzak.

  Pony Jo en Marlolaine zullen ons mee nemen via een andere route terug naar de basis accomodatie.

 • Dag 5 Woensdag

  Deze dag staat in het teken van een rustdag. Laat je hond vooral even ontspannen. We nuttigen ontbijt en diner wel gezamelijk.

  Overdag kan je in de omgeving een mooi stadje bezoeken of lekker naar een zwemwater toe met je hond. Geniet en zorg ervoor dat je morgen weer topfit bent voor de lange Pelgrimstocht!

 • Dag 6 Donderdag

  Na ontbijt gaan we ons opmaken voor een lange pelgrimstocht. Deze wandelroute is een mooie eeuwenoude route. Het zal geen lus zijn met wandelen. We hebben vanaf het eindpunt een transfer naar onze basis accommodatie!

 • Dag 7 Vrijdag

  We wandelen vandaag vanaf de basis accommodatie een prachtige route door de kloof.
  We zullen uitkomen langs een beek, waar we ook een stuk doorheen zullen banjeren met de honden ( honden die graag droge pootjes houden, kunnen natuurlijk via de kant!)

  We zullen bij onze Britse vriend, halverwege de route heerlijk verwent worden met echte Engelse scones!
  Daarna vervolgen we onze route weer de kloof uit en zullen we met prachtige vergezichten onze wandeling eindigen die dag op de basis!

 • Dag 8 Zaterdag

  Deze dag is het alweer het einde van de week. Wat een mooie week hebben we om op terug te kijken.
  Na het ontbijt zullen we afscheid nemen van elkaar.

Accommodaties

Pelgrims waren sober. Sliepen op de grond en als ze geluk hadden in een grot waar het dan een beetje droog was bij regen of wat koeler was bij de hitte van de dag. Wij als moderne Pelgrims zullen in tenten, een eenvoudige ‘berkenkamer’ of het schattige TinyHouse verblijven! Ook zit er tijdens de Pelgrimstocht een overnachting in een pelgrimsgite bij omdat deze wandeling te lang is om in 1 dag te lopen en terug te keren naar ons verblijf.

De Tiny House

Dit is een blokhut waar je beneden kunt slapen en boven kunt slapen. Ideaal om deze met 2 personen als stel te boeken.
Boven slapen is een steile trap naar boven. Dit is niet aan te raden met je hond.

Buiten heb je een prachtig terras waar je heerlijk vrij uitzicht hebt!

Z Parking Tiny House 05
De Camping

De camping is bovenop de bergkam.
Hier kan je staan met een buscamper of camper niet langer dan 7 meter.

Ook is het hier leuk om in je tentje te camperen. Er zijn verschillende plaatsen op het terrein waar je ook de eenzaamheid kunt opzoeken en wat toch goed bereikbaar is voor de buitenkeuken of douche.

20210808 131258 scaled e1712763173607
Wandelen

Wandelen

Wandelvakantie met Dogtravel is altijd een kleine groep. We zorgen dat we veel op onverhard wandelen zodat de honden los kunnen lopen als dit mogelijk is in de groep.

Voorbereiding

Wandelen kan je samen goed opbouwen. De wandelvakanties zijn zo ingedeeld dat je tussen de 12 tot maximaal 15 km wandelt op een dag. We houden voldoende pauzes zodat iedereen mee kan komen in de groep.
Opbouwen met wandelen is wel een must voor de hondenvoetjes. Ook de zooltjes moeten wennen aan langere afstanden. Begin er tijdig mee!
In ons GRATIS E-Book kan je veel tips lezen hoe je de voorbereiding aanpakt!

362886681 10224206480693661 2961441686810563466 n
Foto's en Video's
Afbeelding van WhatsApp op 2024 03 03 om 11.31.11 2a390d77 e1712767708122
Pelgrimstocht
 • Ervaren wandelgids mee op reis
 • Bijzondere Natuur
 • Wandelen in de voetsporen van de Pelgrims
 • Wandelingen van maximaal 15km per dag
8 dagen vanaf € 787,- per persoon
Boek nu
 • Aangesloten bij:
 • partner logo2
 • partner logo

Waarom anderen Dogtravel fantastisch vinden

In één woord super!

Wat genieten we elke keer weer van onze speurvakanties met Dogtravel. In oktober j.l. waren we in de Hoog-Vogezen. Prachtige speurlocaties met mooie vergezichten, dus genieten voor hond en baas.
[lees verder]

 • Gerard, Nina Jose en Joes
 • Okteber 2023
 • Frankrijk
 • Speurweek
Wij hebben het erg naar ons zin gehad!

Naast dat Nathascha weet hoe je vakantie moet vieren is ze top om honden te laten speuren.
Ze weet de theorie te koppelen aan de praktijk op een natuurlijke en ontspannen manier. Ze sluit aan bij het niveau van hond en handler en maakt het beter. [lees verder]

Afbeelding van WhatsApp op 2023 06 06 om 15.50.36
 • Bart & Marry
 • Juni 2024
 • Frankrijk
 • Speurweek
Ik verheug me al op mijn volgende reis bij Dogtravel!

Voor de 2e keer mee naar de Eifel, wandelen met mijn lieve schat Nikita, een Labrador. Een prachtige omgeving.
De accommodatie is schoon, gezellig ingericht en de eigenaresse kookt geweldig. Een ontspannen sfeer en goed overleg met de groep. Nathascha legt goed uit wat we gaan doen, waar we gaan wandelen. [lees verder]

client img
 • Birgitta en Nikita
 • Maart 2024
 • Duitsland
 • Wandelvakantie
Veel geleerd, ook over mijn hond Suus!

Met de natte weersvoorspellingen zag ik het wat somber in. Zelf kan ik me erop instellen en kleden, maar mijn hond Suus is er absoluut geen fan van en haakt dan regelmatig af. Nou, niet tijdens dit speurweekend dus! (En niet omdat het droog bleef).
Op dag 1 verraste ze mij al met een prachtig kort, maar complexer spoor dan we ooit gelopen hadden. [lees verder]

 • Veronique en Suus
 • November 2023
 • Duitsland
 • Speurweekend
Dit een feestje is voor hond en baas

Dit jaar gaat onze Blitz voor het eerst mee op vakantie met Dogtravel. De andere drie honden zijn al eerder mee geweest, zij weten inmiddels dat dit een feestje is voor hond en baas. Met een gezellige club mensen vier dagen aan de wandel waarbij het plezier van de honden met elkaar een bijzondere ervaring is. [lees verder]

 • Karin & John
 • April 2016
 • Nederland
 • Wandelvakantie
Wij hebben een fantastisch verblijf gehad in de Vogezen!

Wij hebben een fantastisch verblijf gehad in de Vogezen . Prima georganiseerd door Nicolette samen met Natascha van Dog travel.
De B&B was geweldig het ontbrak ons werkelijk aan niets. Gastvrij, mooie kamers en overheerlijke maaltijden .
[lees verder]

 • Wil en Marianne
 • Mei 2023
 • Nederland
 • Bernerweek
Een ervaren trainster die ziet wat jouw hond nodig heeft!

Waarom wij nu 6 keer meegegaan zijn met Nathascha waarvan 3 keer naar de Vogezen? Een ervaren trainster die ziet wat jouw hond nodig heeft om de neus te gebruiken, te ontspannen, te concentreren, te leren. Medecursisten die jouw passie delen. [lees verder]

 • Alies en Marco
 • Februari 2024
 • Frankrijk
 • Speurweek
Speuren met je hond is een bezigheid die nooit verveelt.

Speuren met je hond is een bezigheid die nooit verveelt. Zeker als je dat in een mooie omgeving doet, zoals die in de Vogezen onder begeleiding van een onvermoeibare Natascha en met enthousiaste medespeurders (honden en hun baasjes). [lees verder]

Nico Donjah
 • Nico met Donjah
 • April 2024
 • Frankrijk
 • Speurweek
review bg
20211026 120215 scaled e1711470259382

Enthousiast geworden over reizen met je hond?

Neem vrijblijvend contact met ons op over je reis naar keuze!

20211027 123751 scaled e1711470493768