Kleinschalig & authentiek reizen

Specialist sinds 2002

Verantwoord reizen

Speurweekend Eifel

Speurweekend Eifel

 • Ervaren gis mee op pad!
 • Voor de sportieve tot gevorderde wandelaar
 • Volledig verzorgt weekend
 • Wandelingen maximaal gem 15km per dag
3 dagen vanaf € 440,- per persoon
Boek nu
Afbeelding van WhatsApp op 2024 02 25 om 19.57.31 51f584c6 e1715869544998

Welkom op onze nieuwe website!

Data & Prijzen

Data & Prijzen

Deze reis is een 3-daagse reis naar de Eifel.
We reizen met eigen vervoer naar de accommodatie en daar hebben we iedere dag weer een nieuw en afwisselend programma voor jullie bedacht!

Prijzen per verblijf, per persoon 2025

(Prijzen 2025 zijn binnenkort bekent)
Weekend

2-persoonskamer
€  …,… per persoon  (ook te boeken als 1 persoonskamer)

2-persoons appartement
€  ….,… per persoon  (alleen mogelijk op basis van 2 personen)

1-persoonskamer (klein) 
€  …,…

Vertrekdatum Duur Beschikbaarheid Prijs p.p.  
21-02-2025
3 dagen
3 dagen Beschikbaar vanaf € 440 Boek nu
16-05-2025
3 dagen
3 dagen Beschikbaar vanaf € 440 Boek nu
Inclusief
 • 2 overnachtingen
 • Programma met ervaren gids
 • Alle maaltijden inbegrepen
 • Koffie en thee tijdens de activiteiten
 • Snacks voor de hond
 • Vrije dag
Exclusief
 • Reis van en naar de accomodatie
 • Alle overige consumpties tijdens het verblijf
 • Toeristenbelasting
 • Boeking- en annuleringskosten incl STO garant €30,-

Tijdens de activiteiten zal er koffie en thee zijn. We nemen ook water mee voor de honden.

Je kunt ook nachten bijboeken. Geef bij je boeking aan of je nachten eerder of later wilt komen of vertrekken, wij regelen dan de reservering voor je!

Wil je mee? Maar je hebt geen hond? Dat kan! Natuurlijk moet je honden wel leuk vinden, je bent welkom om te boeken!

In het kort

In het kort

Ongeveer 2,5 uur rijden (vanaf Nijmegen) is het prachtige gebied de Hunsrück, het oostelijke deel van de Eifel. Dit is een laaggebergte in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. We verblijven in een prachtig gelegen groepsaccommodatie waar vanuit we zo het bos in lopen.

Eifel

We verblijven op de locatiein een herberg. Deze ligt in de Eifel, of beter gezegd in de Vulkaaneifel. De vulkaaneifel heeft zijn naam te danken aan de vulkanische activiteiten die het landschap hebben gevormd. Ook nu nog zijn de sporen daarvan goed zichtbaar en zelfs merkbaar. Zo is er 50 meter van de herberg een thermale bron met “geneeskrachtig” water met altijd dezelfde temperatuur van 20 graden celsius.

 

Bourgoundisch genieten

Het is een zeer hondvriendelijke B&B en camping. We verblijven met zijn alle in de herberg en maken gebruik van de Galagkamer waar diverse zitjes zijn en waar we bij de bar zelf ons drinken kunnen pakken.

De herberg is onze basis plaats waar we het weekend beginnen met een heerlijk 3-gangen diner en na het diner in de galagkamer nog even verder kunnen kennismaken met elkaar.

bar gelagkamer kopie 1024x683 1
 • Waarom wandelen in de Eifel?

  De geologische ontwikkeling van het het gebied heeft ook in de directe omgeving van de accomodatie haar sporen nagelaten. De natuur is overweldigend en bovendien kom je onderweg nauwelijks een sterveling tegen. Daarom is wandelen in de omgeving echt een belevenis. We maken voor een deel gebruik van de routes die zijn uitgezet door de locatie. De eigenaar van de molen, is een fervent wandelaar en kent de omgeving heel goed. De routes die hij heeft uitgezet voeren door een zeer gevarieerd landschap. De beekdalen verschillen enorm van elkaar, weids met weilanden langs de oevers, dan weer steil met wanden van leisteen. Op de hoger gelegen gronden wandel je langs de maren en zijn er prachtige uitzichten te bewonderen. Dorpjes worden omringt door hoogstamboomgaarden en ademen een sfeer uit vervlogen tijden.

 • Wat is er zoal te zien en te beleven?

  Een van de wandeldagen rijden we een stukje voorbij de Moezel naar een prachtige berg- en ravijnwandeling langs het riviertje de Baybach. Langs dit riviertje gaat de route over smalle paden langs rotsachtige, met mos begroeide hellingen. Dan verlaat het pad het ravijn en begint weer te stijgen. Geniet op deze buitengewoon indrukwekkende route van idyllische paden en prachtige panorama’s op meerdere uitkijkplaatsen gelegen op uitstekende rotsen, met de ‘Barreterlei’ als spectaculair hoogtepunt. We adviseren op deze route de honden in een tuig te laten lopen voor als ze een zetje nodig hebben.

  Klidinger waterval

  Een van de wandelingen brengt ons naar de Klidinger waterval. Het water van de Klidinger beek valt ongeveer 28 meter naar beneden bij de Klidinger waterval; de hoogste waterval in de Eifel. Om er te komen lopen we langs smalle paadjes die kronkelen in de richting van de waterval. Klimop bedekt de rotsen rond de waterval, waardoor het een sprookjesachtige sfeer krijgt.

 • Ik heb geen hond, mag ik wel mee?

  Ja, je mag mee!
  Uiteraard moet je honden wel leuk vinden. Want er zijn deelnemers bij die een hond hebben.

 • Waar moet ik nog meer aan denken bij deze reis?

  De accommodatie ligt op 300 meter hoogte. Het kan overdag nog lekker van temperatuur zijn, maar de ochtenden en avonden kunnen koud zijn. Hou daarom rekening met je kledingkeuze!

  Check ook je reisverzekering of je gedekt bent voor bergwandelen, zodat je gedekt bent voor eventuele kosten. De consumentenbond heeft een internetpagina over. Op onze Facebookpagina hebben we mooie foto’s van eerdere Bernerweek voor als je een indruk wilt hebben van dit arrangement.

 • Vanaf welke leeftijd mag mijn hond mee op wandelreizen?

  Je hond moet minimaal 18 maanden oud zijn als je mee wilt met Dogtravel. Ook als je voor jezelf een wandelreis gaat plannen, zorg voor een goede voorbereiding. Start niet te jong al met hele lange wandelingen. Dit is een te zware belasting voor de gewrichten die nog in de groei zijn. Heb je een klein ras, kan je al eerder starten met opbouwen, maar heb je een groot ras dan is het zelfs pas vanaf 18 maanden raadzaam. Bij twijfel, neem contact op met je dierenarts of met ons voordat je daadwerkelijk boekt!

 • Hoe bereid ik mijn hond voor op langere wandelingen?

  Je zult samen moeten gaan oefenen met steeds langere wandelingen. Voeg aan de dagelijkste lange wandeling steeds iedere week 10 minuten toe! Jouw hond zal zich aanpassen en samen bouw je een betere conditie op!

 • Welke wandelingen vindt mijn hond leuk?

  Honden lopen het liefste op zachte ondergrond. Er moet voldoende schaduw zijn en natuurlijk is het helemaal fantastisch als er ook onderweg gedronken kan worden uit een beekje of dat er lekker gezwommen kan worden!
  Let bij de wandelingen op dat je routes plant die niet langs afgronden op smalle paadjes of via een ferrata gaan. Je hond zou ervan af kunnen vallen.

 • Wat geef ik mijn hond te eten?

  Je kunt hetzelfde voer als thuis geven aan je hond. Droogvoer is wel het meest praktisch tijdens trektochten. Je kunt van tevoren makkelijker porties maken.
  Geef hem tijdens de pauzes lekker een snackje (van Renske Natuurlijke voeding bijvoorbeeld!) en vers water!

 • Welke uitrusting is het meest belangrijk?

  Dat zijn eigenlijk zijn voer, waterbak en water! Daarnaast is natuurlijk zijn harnas, halsband en riem een must. Vergeet niet de EHBO-tas voor honden en eventueel zijn lieveling speeltje! Een lekker mat om op te liggen en je hond is je dankbaar!

 • Hoeveel drinkwater heeft mijn hond nodig?

  Heel eenvoudig, zodra jij dorst heb, heeft je hond dat ook. Bied hem altijd drinkwater aan als jij ook even een drinkpauze neemt. Het kan best dat je hond weigert, geen probleem. Hij gaat echt wel drinken als hij dorst heeft. Hij heeft echter wel de mogelijkheden nodig om uiteindelijk voldoende te kunnen drinken!

 • Welke riem is geschikt tijdens een wandelreis?

  Wij adviseren een goed passend hondentuig en een klassieke riem (geen flexlijn!) en een halsband. Dit maakt het makkelijker om je hond in een korte tijd goed te begeleiden in het geval van een ontmoeting met een andere hond, kuddedieren, wild of obstakels.

Dag-tot-dagprogramma

Bij aankomst brengen we even alle spullen naar onze kamer en zal er om 16.00 een korte wandelroute ( ongeveer 5 km) zijn als kennismakingswandeling. Na de wandeling is er even plaats rust om vervolgens te proosten op het weekend en samen het diner te nuttigen.
De volgende morgen staat er een heerlijk vers ontbijt klaar, waarvan we ook brood kunnen gebruiken voor het maken van je eigen lunchpakket. Als we allemaal klaar zijn met de spullen te pakken voor die dag, gaan we vanuit de herberg op pad om te speuren. Na het speuren komen we weer bij de herberg waar even vrije tijd is en waarna we ook weer een heerlijk 3-gangen diner krijgen.

 

Het speuren:

We speuren op diverse uitdagende speurlocaties gaan speuren met onze honden. Ieder op zijn/haar eigen niveau. We leren van elkaar, we lopen sporen van elkaar en gaan elkaar ook observeren tijdens het handlen en speuren. Er wordt videobeeld gemaakt en dit word later nabesproken in de groep! Met het weekend, zal je op de 2e lesdag na de les bij de warme soep de nabespreking krijgen en daarna gaat iedereen weer naar huis. Wil je langer blijven? Wil je eerder aankomen? Dan kan je deze boeken bij de accomodatie. Let er wel op, dat de langer geboekte dagen geen maaltijden verzorgt worden in de herberg. Nabij de herberg zijn wat restaurants.

 

 

Accommodaties

Net aan het begin van de Eifel in Duitsland is een mooie gastvrije herberg. Hier hebben we een fijn onderkomen bij Sonya en Hans.

Het is een zeer hondvriendelijke B&B en camping. Doordat we hier in het voor en najaar/winter verblijven is het niet mogelijk om met je eigen campeermiddel te overnachten op de camping. We verblijven met zijn alle in de herberg en maken gebruik van de Galagkamer waar diverse zitjes zijn en waar we bij de bar zelf ons drinken kunnen pakken.

De kamers

We hebben de hele herberg tot onze beschikking. De kamers bestaan uit 1 of 2 persoons kamers. Er zijn kamers bij waar je een eigen douche/toilet heb, de andere kamers delen de douche/toilet op de gang met elkaar. Op volgorde van binnenkomst qua boeken, zullen de kamers gereserveerd worden. Op de 2 persoonskamers zijn de bedden gescheiden. We hanteren een per persoons prijs per kamer.

xvb70VSw
De honden

Honden kunnen met maximaal 2 op de kamers/per campingplaats. In goed overleg kunnen honden buiten het terrein in de directe omgeving goed uitgelaten worden en eventueel loslopen. Op het terrein houden we de honden aangelijnd zodat het voor de honden die het lastig vinden ook een leuke vakantie is!

Er zit veel wild rondom de herberg. Als je hond een jager is, dien je hond aan de (lange)lijn te blijven!

PS als je meer honden hebt, overleg dan met ons. In sommige kamers is het mogelijk om meer honden mee te nemen!

288450917 10221961127561236 6957942088722561553 n e1710948541978
Wandelen

Speuren

 

Voorbereiding

In ons GRATIS E-Book kan je veel tips lezen hoe je de voorbereiding aanpakt!

362886681 10224206480693661 2961441686810563466 n
Foto's en Video's
Afbeelding van WhatsApp op 2024 02 25 om 19.57.31 51f584c6 e1715869544998
Speurweek Eifel
 • Ervaren gis mee op pad!
 • Voor de sportieve tot gevorderde wandelaar
 • Volledig verzorgt weekend
 • Wandelingen maximaal gem 15km per dag
3 dagen vanaf €440 per persoon
Boek nu
 • Aangesloten bij:
 • partner logo2
 • partner logo

Waarom anderen Dogtravel fantastisch vinden

In één woord super!

Wat genieten we elke keer weer van onze speurvakanties met Dogtravel. In oktober j.l. waren we in de Hoog-Vogezen. Prachtige speurlocaties met mooie vergezichten, dus genieten voor hond en baas.
[lees verder]

 • Gerard, Nina Jose en Joes
 • Okteber 2023
 • Frankrijk
 • Speurweek
Wij hebben het erg naar ons zin gehad!

Naast dat Nathascha weet hoe je vakantie moet vieren is ze top om honden te laten speuren.
Ze weet de theorie te koppelen aan de praktijk op een natuurlijke en ontspannen manier. Ze sluit aan bij het niveau van hond en handler en maakt het beter. [lees verder]

Afbeelding van WhatsApp op 2023 06 06 om 15.50.36
 • Bart & Marry
 • Juni 2024
 • Frankrijk
 • Speurweek
Ik verheug me al op mijn volgende reis bij Dogtravel!

Voor de 2e keer mee naar de Eifel, wandelen met mijn lieve schat Nikita, een Labrador. Een prachtige omgeving.
De accommodatie is schoon, gezellig ingericht en de eigenaresse kookt geweldig. Een ontspannen sfeer en goed overleg met de groep. Nathascha legt goed uit wat we gaan doen, waar we gaan wandelen. [lees verder]

client img
 • Birgitta en Nikita
 • Maart 2024
 • Duitsland
 • Wandelvakantie
Veel geleerd, ook over mijn hond Suus!

Met de natte weersvoorspellingen zag ik het wat somber in. Zelf kan ik me erop instellen en kleden, maar mijn hond Suus is er absoluut geen fan van en haakt dan regelmatig af. Nou, niet tijdens dit speurweekend dus! (En niet omdat het droog bleef).
Op dag 1 verraste ze mij al met een prachtig kort, maar complexer spoor dan we ooit gelopen hadden. [lees verder]

 • Veronique en Suus
 • November 2023
 • Duitsland
 • Speurweekend
Dit een feestje is voor hond en baas

Dit jaar gaat onze Blitz voor het eerst mee op vakantie met Dogtravel. De andere drie honden zijn al eerder mee geweest, zij weten inmiddels dat dit een feestje is voor hond en baas. Met een gezellige club mensen vier dagen aan de wandel waarbij het plezier van de honden met elkaar een bijzondere ervaring is. [lees verder]

 • Karin & John
 • April 2016
 • Nederland
 • Wandelvakantie
Wij hebben een fantastisch verblijf gehad in de Vogezen!

Wij hebben een fantastisch verblijf gehad in de Vogezen . Prima georganiseerd door Nicolette samen met Natascha van Dog travel.
De B&B was geweldig het ontbrak ons werkelijk aan niets. Gastvrij, mooie kamers en overheerlijke maaltijden .
[lees verder]

 • Wil en Marianne
 • Mei 2023
 • Nederland
 • Bernerweek
Een ervaren trainster die ziet wat jouw hond nodig heeft!

Waarom wij nu 6 keer meegegaan zijn met Nathascha waarvan 3 keer naar de Vogezen? Een ervaren trainster die ziet wat jouw hond nodig heeft om de neus te gebruiken, te ontspannen, te concentreren, te leren. Medecursisten die jouw passie delen. [lees verder]

 • Alies en Marco
 • Februari 2024
 • Frankrijk
 • Speurweek
Speuren met je hond is een bezigheid die nooit verveelt.

Speuren met je hond is een bezigheid die nooit verveelt. Zeker als je dat in een mooie omgeving doet, zoals die in de Vogezen onder begeleiding van een onvermoeibare Natascha en met enthousiaste medespeurders (honden en hun baasjes). [lees verder]

Nico Donjah
 • Nico met Donjah
 • April 2024
 • Frankrijk
 • Speurweek
review bg
20211026 120215 scaled e1711470259382

Enthousiast geworden over reizen met je hond?

Neem vrijblijvend contact met ons op over je reis naar keuze!

20211027 123751 scaled e1711470493768