Kleinschalig & authentiek reizen

Specialist sinds 2002

Verantwoord reizen

Reizen voor 2025 komen ONLINE en zijn NU te boeken!

Al die lidmaatschappen! Waarom?

Je ziet allerlei kleine logo’s onderin de footer staan. Tjonge dat lijkt best interessant. Waar staat het eigenlijk voor? Is het alleen phoeha? Of is het ook echt noodzakelijk? Ik leg het jullie graag eens uit!

Ik zal beginnen met de overkoepelende organisatie VvKR. De VvKR is een belangenvereniging voor kleinschalige en specialistische reisorganisaties. Daar kun je Dogtravel ook onder scharen. We zijn heel specialistisch en vooral kleinschalig. De VvKR is voor mij een kennis- en inspiratieplatform en helpt mij ontwikkelen op het gebied van kennis en inspiratie.

 

VVKR
logo

Wettelijke eisen
Dogtravel is lid van de VvKR. Dat betekent, dat ik aan een aantal wettelijke eisen moet voldoen. Deze zijn wettelijk vastgesteld voor alle reisorganisaties die pakketreizen aanbieden. Zo is ook Dogtravel verplicht om aan een aantal wettelijke eisen te voldoen. De VvKR garandeert dat al haar leden voldoen aan deze eisen. We moeten aangesloten zijn bij een reisgarantieregeling zoals bijvoorbeeld STO garant, waar Dogtravel bij aangesloten is. We hebben ook verplicht een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, die pakketreisactiviteiten dekt.

 

Risico’s gedekt
Door aan al deze wettelijke verplichtingen te voldoen hebben we bij Dogtravel alle risico’s gedekt. Mocht er iets gebeuren waardoor een reis niet door kan gaan is het alreeds betaalde bedrag veilig gesteld. Dit staat namelijk op een andere rekening en zal dan ten alle tijden terug betaald kunnen worden. Op deze manier ben jij als reiziger altijd zeker dat je weet dat je geld voor de reis niet zomaar verdwenen is op de grote hoop!

Annuleren van een reis
Bij het annuleren van een reis is het echter wel zo, dat het bedrag wat ik als onkosten heb bij annuleren bij STO garant wel altijd in rekening wordt gebracht bij annuleren. Eerst wilde ik dit niet, want die ene keer als er geannuleerd wordt… en altijd met een hele goede reden wil ik niet die annuleringskosten in rekening brengen. We kunnen alleen niet anders dan het toch door te rekenen.

Wat ik niet kan verzekeren is als reizigers, die een reis boeken en die dan een andere reis zien de al geboekte reis gaan weer annuleren. Het is tegenwoordig een trend om bij meerdere reisorganisaties te boeken en een paar weken van te voren pas te kiezen waar men echt heen wilt. Ze annuleren dan toch ineens een reis en dat is bij een kleinschalige reisorganisatie niet op te vangen. Je moet toch op het laatste moment de kamer weer vol zien te krijgen en je onkosten die al gemaakt zijn,terug proberen te verdienen. Helaas waarheid en misschien goed om ook deze kant van het vak aan jullie te laten zien!

20210830 102804

Ons doel
Voor jullie leuke reizen organiseren en dat we alle verzekeringen die erachter hangen helemaal niet nodig zijn! Ik raad ook altijd aan om een annulering- en reisverzekering af te sluiten, zodat onkosten gedekt zijn!

We kunnen zonder zorgen al genieten van de voorpret van de reis. Ik hoop ook dat de betrouwbaarheid die VvKR uitstraalt ook jou als reiziger een veilig gevoel geeft om te boeken! Ik snap ook wel, dat een kleine reisorganisatie toch wel wat vragen oproept. Wat als ze failliet gaan? Nou, dan zijn jullie bij Dogtravel in elk geval verzekerd, dat je je geld niet kwijt bent! Het genieten begint dus echt bij het boeken van een reis!

Heb jij je reis al gezien? Kijk gerust eens bij de thema’s of bestemmingen hier op de website. En bij vragen mail mij gerust!

Graag tot ziens!

text 1710874215343
ZenZevlogo 7700 e1716316204516
20211026 120215 scaled e1711470259382

Enthousiast geworden over reizen met je hond?

Neem vrijblijvend contact met ons op over je reis naar keuze!

20211027 123751 scaled e1711470493768