Kleinschalig & authentiek reizen

Specialist sinds 2002

Verantwoord reizen

Reizen voor 2025 komen ONLINE en zijn NU te boeken!

Echte speurhonden!

Honden zijn echte speurneuzen. Ze speuren al direct nadat ze geboren zijn! Voordat hun ogen open zijn, werken ze hun eerste spoortjes uit!

Als een pupje geboren wordt is hij doof en blind. Het enige orgaan wat het wel heel goed doet is zijn neus. Zijn moeder is zijn overleving, de geur van mams met de melkbar is van levensbelang om te overleven. Evenals de geur van zijn broertjes en zusjes in het nest. Zo kunnen ze zich de eerste 2 weken oriënteren in het nest, zichzelf warm houden en de weg terugvinden naar hun moeder de melkbar!

Pupje melkbar

De wereld wordt steeds groter door die neus!

Als een pup de wereld gaat ontdekken zijn de oogjes en oortjes open en ineens gaan ze kruipen. Het duurt niet heel lang of de ren zal groter moeten en prikkels worden toegevoegd in de vorm van speelgoed en geluiden. Ze lijken doelloos en eindeloos rond te dartelen. Observeer maar eens goed, de pups doen heel veel met de neus. Hun zicht is namelijk nog niet zo goed in het begin!

Ook als de pup eenmaal bij jou thuis is. Ik denk dat je je nog wel kunt herhinneren dat jouw puppie echt overal maar dan overal rond stofzuigde met zijn neusje. En regelmatig even ergens in bijten. Ja bijten is ook leuk, vooral in de mens, die gillen dan zo leuk! En dan weer snuffelend door. Ook als je in het park, op de markt, in de trein etc gaat met je jonge hond en later ook met je oudere hond, dan zie je die neusspiegel maar aan het werk! Let maar eens op de bruine of zwarte dop van jouw hond!

Pup neus

Iedere hond kan speuren!

Iedere hond kan speuren! Of hij nu een grote of kleine neus heeft. Of hij nu gefokt is en een speciaal ras is, of juist een leuke mixjes van alles. Die neus doet het. Hij moest er immers op overleven! Ook jou hond kan speuren! De ene hond vind het leuker dan de andere hond. En dat zie je in iedere hondensport. Niet iedere hond vind het even leuk, dat is wat anders.

Er zijn diverse manieren van speuren. Zo kan je zoek/speurspelletjes doen. Detectiewerk, klinkt gelijk wat serieuzer. Maar Detectiewerk is ook heerlijk speuren naar een verborgen stof. Of het mantrailen ook wel praktijkspeuren genoemd. Het opzoeken van een vermist persoon of vermist dier. Met alle sporten gebruiken ze neus. Maar je kunt je voorstellen als je hond bang is voor mensen, dat je beter iets anders kunt speuren dan vermiste personen!

iedere hond kan speuren

Goede opbouw van speuren is belangrijk

Wil je speuren leren? Ga dan naar een hondenschool die gecertificeerde instructeurs heeft om speurlessen te geven. Je hebt tegenwoordig diverse certificeringen gelukkig. Het is een ‘vrij’ beroep dus iedereen mag zich speurhondeninstructeur noemen. Met diploma of certificaat heeft zo iemand in elk geval iets meer kennis in huis!

Samen speuren opbouwen in je juiste stappen is heel belangrijk voor je hond. Voor jou is het belangrijk dat een instructeur ook kan uitleggen waarom de dingen gedaan worden zoals ze gedaan worden!

Slachtoffer gevonden

Dogtravel heeft ook speurenlessen!

Bij Dogtravel zie je geregeld ook speurweken en speurweekenden voorbij komen. Voorheen was mijn werk 100% speurlessen geven in het mantrailen en Detectiewerk. Door de jaren heen heb ik diverse diploma’s en certificaten hierin gehaald en ik laat mezelf nog jaarlijks bijscholen.

TauTrack – praktijkspeuren is mijn bedrijf die gespecialiseerd is in speurlessen en daar zijn ooit de vakanties in combinatie met speuren uit ontstaan. Nu we Dogtravel 2.0 hebben zetten we deze speurweken natuurlijk door!

Tijdens deze speurweken of weekenden kunnen mensen mee van ieder niveau. Ook als je het speuren nog zou willen leren kan je mee met deze vakanties. Je hond kan immers al speuren! Jij zal het nog moeten leren! Er valt veel te leren. Zo leer je de hond ‘lezen’. Je leert het sporenloper zijn, zodat je opgespeurd kunt worden door een speurhond en je kijkt mee met andere handlers. Door te observeren, leer je misschien nog wel het meest!

Gaan wij je ook eens zien op een speurvakantie?

Contact
Onze persoonlijke insidertips

Een persoonlijke tip die ik kan delen voor reizen met je hond is om van tevoren de beste routes en locaties te plannen waar je samen kunt stoppen en ontspannen tijdens de reis. Zoek naar hondvriendelijke rustplaatsen, parken of natuurgebieden waar je hond veilig kan rennen, spelen en zijn behoeften kan doen. Normaal zou ik ook zeggen, check vooraf of de accommodaties hondvriendelijk zijn. Bij DOGTRAVEL zijn alle bestemmingen hondvriendelijk, dat hebben wij al voor je uitgezocht! Door een goede planning te maken en rekening te houden met de behoeften van je hond, kun je samen een stressvrije en plezierige reis beleven.

20211026 120215 scaled e1711470259382

Enthousiast geworden over reizen met je hond?

Neem vrijblijvend contact met ons op over je reis naar keuze!

20211027 123751 scaled e1711470493768